Centrul Constatări Daune RCA

Despre noi

Am pornit de la ideea de a reduce la maxim disconfortul creat în urma implicării într-un eveniment rutier. Până să oferim serviciile noastre lucrurile stăteau în felul următor:

După constatare ți se propun de către inspectorul de daune două variante:

  • Reparația în regie proprie, oferindu-ți-se o suma cu care iți poți “cârpi” mașină, cu piese second sau contrafăcute, într-un service care accepta să iți facă reparația “ la negru”, adică fară factură și fară garanție, pentru că de suma oferită nu iți vei putea repara mașină într-un service autorizat RAR și cu piese originale, așa cum ar fi meritat mașină ta.

  • Reparație într-un service agreat RAR. Ți se recomandă niște service-uri cu care asigurătorul are contracte de colaborare, iar în acest caz ar trebui să le verifici pe rând dacă îți oferă serviciile și reparația în termenii oferiți de noi.

DACA SUNI la “centrul de constatări daune din Oradea”, lucrurile VOR STA în felul următor:

  • Suni la numerele de telefon de pe site, care nu ar trebui să iți lipsească din agenda telefonului

  • Ești preluat de consilierul de daune care te îndrumă spre locația “Centrului de Constatări Daune din Oradea” și te informează asupra documentației pe care trebuie să o aduci și iți trimite daca este cazul o mașină de tractări.

  • Odată ajuns la “Centrul de Constatări Daune din Oradea” ești preluat de consilierul de daune impeuna cu care completezi actele necesare întocmirii dosarului de dauna și primești o mașină la schimb până la finalizarea reparațiilor, urmând să revii în service de doua ori: o data pentru constatarea avariilor efectuata de să către inspectorul de daune și a doua oara când iți ridici mașină reparata conform așteptărilor.

În cazul unui eveniment rutier

În concluzie, în cazul unui eveniment rutier în care ești implicat că și parte nevinovata și intenționezi să iți repari mașină în baza poliței RCA, suna la “Centrul de Constatări Daune din Oradea” și într-un timp foarte scurt iți reiei activitățile că și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, fară a mai avea grija tractării, mașinii la schimb, a timpului pierdut pentru programările la asigurator și la service și având mulțumirea unei reparații de calitate și într-un timp scurt.